Project Description

Mineral Care Merk

Boek deze behandeling

Mineral Care

Boek deze behandeling

Verwennerij voor lichaam en geest

De Dode Zee ligt op de Syrisch- Afrikaanse breuk, een geologisch verschijnsel dat in het verre verleden bij een enorme aardverschuiving is ontstaan. Vele oeroude aardlagen, rijk aan allerlei mineralen, kwamen bloot te liggen en er ontstonden zoutwaterbronnen die een dal en een meer vormden op 400 meter onder de zeespiegel, de laagste plek op aarde. Het water voelt zwaar en olieachtig aan, terwijl het geen olie bevat. Dat komt omdat een derde van het gewicht van het water uit vaste bestanddelen bestaat, namelijk mineralen en zouten.

De Dode Zee bevat maar liefst 21 verschillende mineralen. De concentratie zout is met 33 procent zo hoog, dat een mens er zonder moeite blijft drijven. Bovendien is het gehalte aan kalium, magnesium veel hoger. Deze unieke samenstelling van de dode zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen.

De mineralen afkomstig van de Dode Zee treden op als katalysator of geleider om de vitamines optimaal te laten functioneren. Enkele voorbeelden van mineralen en hun werking zijn:

  • Magnesium: Anti allergeen, bevordert het genezingsproces en vergroot de vitaliteit in de cellen.
  • Natrium: Regelt de voeding in de cellen, afvoer van afvalstoffen.
  • Calcium: Voor een evenwichtig activiteit van het zenuwstelsel, spieren en beenderen. Versterkt botten en nagels, activeert enzymen.
  • Silicium: Beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

  • Bromide: Zorgt voor celmetabolisme en stimuleert het genezingsproces.

  • Zwavel: Is nodig voor de goede werking van de vitamines en werkt als desinfectans.
  • Kalium: Kalium brengt evenwicht in de vochtregulering van de huid.

Reeds in de Oudheid ontdekte men het geheim van de weldadige werking van het water en de modder van de Dode Zee op de huid. Cleopatra stuurde speciale Karavanen naar de Dode Zee om water en modder voor haar baden te halen. In onze tijd van moderne kennis en technologie is men er met succes in geslaagd om het schoonheidsgeheim van de natuur te verwerken tot unieke huidverzorgingsproducten, waarvan de producten van Mineral Care zich onderscheiden in kwaliteit en exclusiviteit.

Naast het feit dat wij ze in de salon gebruiken zijn de Mineral Care producten ook te verkrijgen bij de In and Outside Beauty schoonheidssalon.

“Als u wilt ontspannen, kijk dan naar de wolken die voorbij trekken als u op het gras ligt, of ga voor de kreek zitten; gewoon niets doen en die stille momenten hebben is wat het lichaam echt verjongt … ”.

EMMY • SCHONHEIDSSPECIALIST